Veel Gestelde Vragen

Heeft u vragen? Wij hebben antwoorden. Ontdek onze FAQ-sectie om snelle en nuttige oplossingen te vinden voor veelgestelde vragen over bio-ethanolhaarden.

 • Waarom heeft een bio-ethanol haard geen schoorsteen nodig?

  Bio-ethanol haarden hebben geen schoorsteen nodig omdat ze schoon branden en minimale uitstoot produceren. In tegenstelling tot traditionele houtgestookte haarden, gebruiken bio-ethanol haarden een brandstofbron die schoon brandt en voornamelijk waterdamp en koolstofdioxide als bijproducten produceert. Deze schone verbranding elimineert de noodzaak van een schoorsteen om schadelijke gassen of rook af te voeren. Bovendien zijn bio-ethanol haarden ontworpen om zeer efficiënt te zijn, zodat de gegenereerde warmte effectief in de kamer wordt verdeeld. Dit maakt ze tot een handige en veelzijdige verwarmingsoptie, omdat ze eenvoudig op verschillende plaatsen in uw huis kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er ingewikkelde ventilatiesystemen nodig zijn.
 • Geeft een bio-ethanolhaard warmte?

  Een biohaard is vooral bedoeld als sfeerhaard, maar zorgt ondertussen zeker voor warmte. Een biohaard van BIO-O! heeft een vermogen van 3,5 kW. Dit komt overeen met een normale radiator van 120cm bij 90cm. Het is dus ook ideaal voor een goed geïsoleerde of Bijna Energieneutrale (BEN) woning.
 • Is een bio-ethanolhaard veilig?

  Het is niet verwonderlijk dat deze vraag wordt gesteld. De biobranden van de eerste generatie, ook wel potten en bakken genoemd, zijn inderdaad niet helemaal veilig. Wanneer het apparaat opnieuw werd gevuld in een hete brander, kon er een grote steekvlam uitbreken, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. Automatische systemen daarentegen zijn volkomen veilig. Furo heeft zich specifiek voorgenomen om een ​​100% veilig systeem te ontwerpen. Allereerst is het bio-ethanolreservoir volledig gescheiden van de brander. Hierdoor wordt per keer slechts zo'n drie centiliter effectief verbrand. Daarnaast wordt het systeem continu bewaakt via tal van sensoren door het computergestuurde programma. Als er afwijkingen worden gemeten, gaat de bio-ethanolbrander automatisch in storing en dooft zichzelf uit.
 • Wat komt er vrij bij het branden van bio-ethanol?

  Bij het branden van bio-ethanol komt er waterdamp en CO2 vrij. Dit is precies hetzelfde als wat mensen uitademen. U kunt dit vergelijken alsof er extra mensen in de kamer aanwezig zijn. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie.
 • Is een bio-ethanol haard duur?

  Ten opzichte van de aanschaf en installatie van een gashaard biedt een bio-ethanol haard een voordelig alternatief. Bij een bio-ethanol haard is het niet nodig om een ​​gasafvoer te installeren, wat de installatiekosten aanzienlijk kan verlagen. U hoeft alleen rekening te houden met de kosten van de haard zelf, die vergelijkbaar zijn met de kosten van een gashaard. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat er verschillende soorten biohaarden op de markt zijn. Biohaarden van Furo zijn bijvoorbeeld automatisch en beginnen bij een prijsklasse van € 2.200,- exclusief btw. Deze automatische biohaarden bieden gemak en geavanceerde functies, waardoor ze een waardevolle investering voor uw huis zijn.
 • Is bio-ethanol duur?

  Eén liter bio-ethanol van goede kwaliteit kost doorgaans rond de € 3,60. Met een efficiënt verbrandingssysteem als de Furo biohaarden mag u verwachten dat één liter bio-ethanol gemiddeld 2 uur brandt. Bij het vergelijken van de totale kosten van verschillende soorten haarden is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met het brandstofverbruik, maar ook met de installatiekosten. Bij het vergelijken van de kosten van een bio-ethanol haard met die van een gashaard, blijkt vaak dat een biohaard de voordeligste optie is. Het is vermeldenswaard dat biohaarden, in combinatie met het gemak en de milieuvriendelijkheid die het biedt, een aantrekkelijke keuze zijn voor velen.
 • Geeft een bio-ethanol haard geur?

  Bio-ethanol haarden branden bij correct gebruik zo goed als geurloos. De kwaliteit van de gebruikte bio-ethanol brandstof speelt een belangrijke rol bij het bepalen of er een merkbare geur zal zijn. Het is essentieel om hoogwaardige bio-ethanol (+/- 96% zuiverheid) te gebruiken om een ​​schone en geurloze verbranding te garanderen. Daarnaast kunnen het ontwerp en de constructie van de haard de geurproductie beïnvloeden. Zo zijn de Furo bio-ethanol haarden ontwikkeld om een ​​schone verbranding te bevorderen en het vrijkomen van nare geurtjes te voorkomen. Met de juiste brandstof en een goed ontworpen haard kunt u genieten van de schoonheid en warmte van een bio-ethanol haard zonder u zorgen te hoeven maken over geurtjes.
 • Hoeveel bio-ethanol verbruikt een open haard?

  Het brandstofverbruik van een bio-ethanolhaard kan variëren, afhankelijk van factoren als de grootte van de vlam, de gebruiksduur en het specifieke model van de haard. Bij Furo zijn onze haarden zorgvuldig vervaardigd om het brandstofverbruik te optimaliseren, waardoor een prachtige vlam wordt gegarandeerd die op het perfecte niveau brandt. Door de juiste balans te vinden tussen esthetiek en efficiëntie, verbruiken onze haarden ongeveer een halve liter bio-ethanol per uur. Onze modellen van de BIO-O! haarden zijn zorgvuldig vervaardigd met de nadruk op brandstofefficiëntie en langere brandtijden. Met een gescheiden reservoir van 10 liter kunt u met onze haarden tot wel 20 uur ononderbroken branden zonder vaak bij te hoeven vullen. Bij het kiezen van een open haard is het cruciaal om rekening te houden met de grootte van uw kamer en het juiste brandstofverbruik te kiezen voor optimale prestaties en een gezonde sfeer. Houd er rekening mee dat het verbranden van bio-ethanol zuurstof verbruikt, dus goede ventilatie is essentieel voor het behoud van de luchtkwaliteit. Bij Furo zetten we ons in voor eerlijkheid en transparantie, en we moedigen u aan om bewust te zijn van het brandstofverbruik van uw open haard. In plaats van alleen aangetrokken te worden door grote vlammen, is het belangrijk om een ​​haard te kiezen die past bij uw ruimte en behoeften. Door een veilige en gezonde sfeer te bevorderen, geven we prioriteit aan het welzijn van onze klanten.

Biobrandstof

Bio-ethanol is een vorm van alcohol die wordt gewonnen uit biomassa. Het wordt geproduceerd door de fermentatie van suikers die zijn gewonnen uit natuurlijke bronnen zoals planten, algen of overtollige wijn. Het voorvoegsel ‘bio’ is toegevoegd om het milieuvriendelijke productieproces te benadrukken.

Bovendien wordt bio-ethanol beschouwd als een koolstofneutrale brandstof, omdat bij de verbranding dezelfde hoeveelheid CO2 vrijkomt als de plant tijdens de groeifase heeft opgenomen. Als alternatief voor fossiele brandstoffen uit aardolie wordt bio-ethanol algemeen beschouwd als een ecologisch verantwoorde keuze.

Voordelen van Furo

 • Een prachtig vlammenbeeld

  De golvende, hypnotiserende vlammen vormen het hart en de ziel van onze haarden. Samen met het natuurlijke knetterende geluid creëren onze biohaarden een prachtig brandpunt dat uw zintuigen zal betoveren.

 • Makkelijk te gebruiken

  Stel je de perfecte open haard voor, eentje die op verzoek gezellige warmte brengt. Het minimalistische ontwerp van Furo heeft slechts twee knoppen die voor eenvoudige en intuïtieve bediening zorgen. Gebruiksgemak in tegenstelling tot de steeds complexere elektronische producten van vandaag.

 • Een veilig huiselijk gevoel

  Met Furo kunt u er zeker van zijn dat u een product krijgt dat prioriteit geeft aan veiligheid, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

 • Vrijheid van ontwerp

  Omdat er zoveel verschillende stijlen beschikbaar zijn, is het geweldig om opties te hebben. Het minimalistische ontwerp van Furo, gecombineerd met de keuze uit kiezel- of houtdecoraties, zorgt ervoor dat de haard naadloos in elk interieur past.

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen! Heeft u een vraag over onze producten of diensten? Wij horen graag van u! Vul het contactformulier in en ons team neemt spoedig contact met u op.